Een beetje geschiedenis...


Paul Hermans en Marleen Sanen baten sinds 1985 Fruitbedrijf Hermans uit. Zij namen toen het roer over van Marcel Sanen, de vader van Marleen. Marcel, zelf afkomstig uit de fruitstreek van België namelijk Sint-Truiden, startte het familiebedrijf op in 1964.


Sinds 1964 worden er in de boomgaard aan Brug I appels en peren op een milieubewuste wijze geteeld. Zo worden er zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruikt en als deze gebruikt worden, zijn ze snel afbreekbaar door de natuur. Goede insecten worden ingeschakeld om de schadelijke uit te schakelen.


Op een oppervlakte van 10 ha worden er verschillende soorten appels en peren geteeld. Als appelvariëteiten zijn er Jonagold, Jonagored,
Delbard, Golden, Elstar, Boskoop, Pinova, Greenstar, ... Als perenvariëteiten zijn er Triomph de Vienne, Doyenné en Conférence.


In eerste instantie verkocht Anna, de vrouw van Marcel, hun eigen geteelde appels en peren in de garage. Later werd er een klein winkeltje geopend, nog steeds aan het bedrijf zelf, met een ruimer assortiment aan fruit en groeten.


In 2015 verhuisden we van het kleine winkeltje aan Brug I naar de Molsebaan 13 te Retie "De Appelboer". Door de jaren heen werd het assortiment steeds uitgebreid naar alle soorten groenten en het lekkerste fruit.


In 2019 heb ik, Nico Hermans, de winkel "De Appelboer" van mijn ouders overgenomen. Mijn broer, Philip, stapte mee in het fruitbedrijf.  Met volle enthousiasme willen wij het levenswerk van onze grootouders en ouders verderzetten.


Ondertussen hebben we ons team nog uitgebreid met twee winkelmedewerkster, Edith en Kim.


Wij kijken er naaruit om jullie te mogen verwelkomen in onze winkel!


Tot ziens in onze winkel!


Team De Appelboer